Versus BJJ 1 in Eindhoven

Zondag 19 september hebben Marlon, Thom en Vincenzo meegedaan aan Versus 1 in Eindhoven. Marof was mee als supporter. Het was een mooie dag en de mannen hebben BJJ Delft goed vertegenwoordigd.

Marlon won zijn partijen allemaal en behaalde een mooie gouden medaille. Bij de blauwe banden deden Thom en Vincenzo mee.

Thom won zijn eerste partij met een mooie arm triangle en een andere partij met een foot lock. In de strijd om de derde plaats verloor hij helaas op punten. De andere teamleden van BJJ Delft waren inmiddels helemaal enthousiast door deze sensationele serie partijen!

Vincenzo had een vergelijkbare serie. Gewonnen, verloren, gewonnen en de strijd om de bronzen medaille nipt verloren. Zijn partijen waren allemaal erg spannend en zijn overwinningen waren dik verdiend.

Eindhoven Versus 1 BJJ Delft

Flanders BJJ Cup en Grappling Industries Amsterdam

Dit weekend heeft BJJ Delft deelgenomen aan twee grote toernooien, Flanders BJJ Cup en Grappling Industries Amsterdam.

Op zaterdag reden Angelo, Dani, Raslen, Marof en Ges naar Gent in België voor de Flanders BJJ Cup. Helaas konden ze geen medailles mee naar huis nemen, maar uiteraard wel veel geleerd.

Zondag deden Seger, Angelo, Dani, Marof, Pablo en Marlo mee aan Grappling Industries Amsterdam in Almere. Pablo had zijn eerste toernooi en wist direct een gouden medaille veilig te stellen. Wat een prestatie! Ook Marof had zijn eerste toernooi. Hij vocht als een beer, gaf niet op en behaalde bijna de derde plaats.

Dani en Marlo vochten als echte kampioenen en ze behaalden allebei een welverdiende derde plaats. Renee, Angelo en Seger verloren helaas hun wedstrijden. Ze hebben wel een paar aanknopingspunten gevonden om aan te werken, zodat we ook bij de purple belts kunnen vlammen!

We zijn trots op ons wedstrijdteam met de stijgende lijn na de lockdowns. Het was ook erg leuk dat andere teamleden van BJJ Delft kwamen aanmoedigen.

Grappling Industries Berlijn

Afgelopen zondag deden Dani, Raslen, Selcuk, Renee en Angelo namens BJJ Delft mee aan Grappling Indrusties in Berlijn. Er zijn mooie resultaten behaald en goede ervaringen opgedaan.

BJJ Delft op Grappling Industries (Berlijn)

Dani maakte een duidelijk statement door zijn vijf No-gi partijen en vijf Gi partijen allemaal te winnen op submission. Dit leverde twee mooie gouden medailles op.

Raslen deed geweldig werk door op zijn eerste toernooi ooit gelijk vijf van zijn acht partijen te winnen.

Selcuk won tweemaal door walkover en vocht twee wedstrijden, waarvan hij er een won.

Daarna was het tijd voor Renee om de strijd aan te gaan. Renee heeft goed gevochten en twee van zijn acht partijen gewonnen, waar hij veel van geleerd heeft.

Angelo heeft vier van zijn acht partijen gewonnen.

Daarna heeft het team nog veel plezier beleefd tijdens het verkennen van Berlijn. Volgend jaar gaan we zeker weer deelnemen!

Berlijn

Succesvolle BJJ Delft Juniors examens

Op zaterdag 10 juli vonden de examens van de BJJ Delft Juniors plaats. Inmiddels is ons jeugdteam enorm gegroeid en hebben we in twee groepen gewerkt: de allerjongsten en de oudere jeugd. Het was een geweldige dag waar iedereen ontzettend goed zijn best deed!

BJJ Delft Juniors

Het is erg leuk om te zien dat iedereen op zijn eigen manier groeit tijdens de BJJ-lessen. De juniors lieten niet alleen fantastische takedowns en sweeps zien, ook zijn ze zelfverzekerder en kunnen beter concentreren (om slechts een paar voorbeelden te noemen).

BJJ Delft Juniors

Tijdens het examen demonstreerden de BJJ Juniors dat ze vrij kunnen bewegen, staand en op de grond. Ook welke technieken ze hebben om iemand naar de grond te krijgen en te controleren. De oudere jeugd gebruiken hierbij ook armklemmen, verwurgingen en andere submissions. Uiteraard is een les niet compleet zonder sparren, waarbij we natuurlijk wel rekening houden met elkaar!

BJJ Delft Juniors

Na het examen zagen we knalrode en vooral blije gezichten. Met veel plezier hebben we het doorzettingsvermogen van deze strijders beloond met één (of meerdere) strepen op hun band of een nieuwe band met diploma.

Wat vinden wij het ontzettend leuk om deze fantastische kinderen les te geven. We kijken er nu alweer naar uit om lekker door te blijven trainen met deze toppers in de vakantie! Zien we jullie snel?