Huisregels en Reglement BJJ Delft

Iedereen op de mat en in de sportschool dient zonder uitzondering deze huisregels te respecteren. Aanwijzingen van trainers/begeleiders dienen opgevolgd te worden. Heeft u ideeën hoe wij het beter kunnen doen. Dan houden wij ons graag aanbevolen voor uw opmerkingen, want samen zijn we sterk!

Kleding
BJJ wordt in een GI beoefend. Als beginner hoef je niet direct een GI aan te schaffen. Starten in een (long)shirt met short of een lange joggingbroek zonder metalen delen (rits) mag. Ook zijn er enkele oefenpakken beschikbaar. Na een 3-tal keren wordt wel van je verwacht dat je een GI aanschaft. Dat je pak iedere les schoon en fris dient te zijn spreekt voor zich.

De band knopen is onderdeel van de sport. Als het (nog) niet lukt te knopen helpen wij. 

Omkleden
Het reizen naar de sportschool in Gi is misschien gemakkelijk maar raden wij af. Dit vanwege de hygiëne.

Laat waardevolle spullen thuis en neem zo min mogelijk mee.

Elastiekjes in het haar
Lange haren moeten in een staart of beter nog in een vlecht gebonden worden. Gebruik daarvoor uitsluitend elastiekjes zonder metaal of harde delen. Deze zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan.

Voeten
Er wordt gesport op blote voeten. Verzorg je voeten goed. Naast de mat is het verplicht om slippers te dragen. Als je iets aan je voeten hebt (wratjes of eczeem) bescherm je voeten dan met een sok. Bij twijfel vraag de trainer/begeleider om advies. Het dragen van slippers in de sportschool is verplicht!

Sieraden
Het dragen van sieraden, bedekt of onbedekt, tijdens het sporten is om veiligheidsreden niet toegestaan.

Van de mat af tijdens de les
Het is de bedoeling dat sporters tijdens de les niet van de mat af gaan.

Toilet gebruik tijdens de les is niet verboden, laat graag kinderen wel voor aanvang nog even plassen zodat de les zo min mogelijk verstoord wordt.

In geval van ziekte (bijv. braken of diarree) moet de sporter direct van de mat. In overige gevallen eerst melden bij de trainer/begeleider en bij terugkomst op de mat melden dat je er weer bent. Uitzonderingen zijn er altijd en worden ook geaccepteerd.

Publiek in de oefenzaal
Publiek kan plaatsnemen op de banken aan de kant van de mat. Incidenteel kunnen er foto’s of filmopnames gemaakt worden, vraag dit wel eerst even aan de trainer of begeleider. In de oefenzaal is praten of het geven van aanwijzingen niet toegestaan. De GSM graag of flight mode wanneer u in de zaal bent. Buitenschoenen zijn in de zaal NIET toegestaan.

Roken
Roken past op geen enkele wijze bij een sportclub. Het roken is dan ook o.a. van gemeentelijke verordeningen in en om de sporthal verboden. We vertrouwen op uw goede gezonde voorbeeld aan de kinderen. ruim ook uw sigarettenafval op.

Drugs
Het gebruik van drugs is verboden voor alle sporters binnen de trainingsfaciliteit/sportschool

Discipline
Een tijd geleden werd Braziliaans Jiu-Jitsu gezien als een sport met een strakke discipline. Dat is nog steeds zo, maar dat echte strenge is er niet meer bij. Het is een behoorlijk stuk ontspanning, ook voor de kinderen en dat er dan een beetje kabaal gemaakt wordt mag gerust. De tradities in de Japanse sport houden we in ere zonder hierin te overdrijven.

Braziliaans Jiu-Jitsu Pakken (Gi)
U kunt bij ons BJJ Pakken (Gi) kopen. Een nieuw pak zal altijd krimpen. Een nieuw pak dat gewassen wordt en in de droger wordt gedaan zal ca 5 cm krimpen. Er zijn voorgeschreven afmetingen van Gi pakken. Zo mag de broek tot maximaal op het enkel gewricht komen en minimaal 5 cm boven het enkelgewricht. De mouwen maximaal tot aan het polsgewricht en minimaal 5 cm boven het polsgewricht. Het omnaaien mag maar moet volledig gebeuren. Omvouwen naar buiten is niet toegestaan.

Don’t try this @home
Misschien overbodig maar de BJJ Delft technieken mag je alleen op de mat toepassen, met een andere sporter, onder toezicht van een trainer/begeleider. Zou je de aangeleerde technieken thuis, op straat of op school toepassen kun je anderen blesseren.

Reglement
1. de sporter zal nooit de kennis van het BJJ verkeerd gebruiken, dan alleen ter zelfverdediging.
2. op de mat zijn korte nagels verplicht. Sieraden of kauwgom zijn niet toegestaan. Tevens dienen alle hygiënische voorzorgsmaatregelen in acht te worden genomen.
3. gelieve altijd 10 minuten voor de les aanwezig te zijn. Houdt altijd rekening met een les die nog bezig is.
4. materialen vernield door schuld, dienen te worden vergoed.
5. ieder lid is zich ervan bewust, dat de BJJ Delft geen enkele verantwoording draagt betreffende ongevallen en/of de gezondheidstoestand van de sporter zelf.
6. Respecteer de ruimte en je mede sporters.

7. Chronische gezondheidsaandoeningen of blessures dienen kenbaar gemaakt te worden bij de trainer/begeleider voor aanvang van de training.

8. We hebben respect voor elkaar en handelen op een ethische manier onafhankelijk van afkomst, uiterlijk, geloof, sekse, seksuele- of politieke voorkeur.

DutchEnglishPortuguese