Jeugd

Lestijden Tarieven Jeugdtrainers

Braziliaans Jiu Jitsu Juniors

Braziliaans Jiu Jitsu Juniors is een zelfverdedigingssport voor alle kinderen en tieners vanaf 6 jaar.

Het doel van Braziliaans Jiu Jitsu (BJJ) is iemand naar de grond te brengen via een worp of takedown. Op de grond wordt naar een veilige controlepositie gestoeid. Dit gebeurt met principes (zoals hefbomen), zodat de beoefenaar minder afhankelijk is van kracht. Oudere jeugd leert ook elkaar te controleren met klemmen en verwurgingen.

Tijdens de trainingen wordt BJJ als team beoefend in een plezierige leeromgeving, waarbij de veiligheid, discipline en plezier voorop staan. De kinderen kunnen uiteindelijk doorstromen naar de trainingen voor volwassenen.

Neem contact op of kom langs voor 2 gratis, vrijblijvende proeflessen!

Waarom Braziliaans Jiu Jitsu

In Braziliaans Jiu Jitsu leren de kinderen spelenderwijs stoeien in een gezellig team. Zij ontwikkelen zich fysiek: de motoriek en conditie verbeteren.

Er vindt ook een mentale ontwikkeling plaats: zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen nemen toe, concentratie en aandacht verbeteren, ze leren samenwerken en respect te hebben voor zichzelf en elkaar. Braziliaans Jiu Jitsu vormt een goede basis voor zelfverdediging en is vooral erg leuk!

Voordelen Braziliaans Jiu Jitsu

  • Veilig stoeien
  • Plezier maken
  • Nieuwe vrienden
  • Mentaal en fysiek gezond
  • Vergroten van de weerbaarheid

De opbouw van een training

Elke training begint met het opwarmen van het lichaam, verbeteren van de motoriek en vergroten van de mobiliteit. Daarna worden spelenderwijs de principes en technieken van het Braziliaans Jiu Jitsu aangeleerd.

Vervolgens kunnen de kinderen sparren (stoeien) met elkaar op een verantwoorde manier. Dit is niet verplicht, als ze het nog spannend vinden. De training wordt afgesloten met een leuk teamspel waarin samenwerken belangrijk is en/of het in rust brengen van lichaam en geest.

Naast de trainingen worden er meerdere examens per jaar georganiseerd. Als het kind zijn vaardigheden en een goed karakter ontwikkelt, dan wordt dit beloond met een hogere graduatie (band). De competitieve kinderen kunnen deelnemen aan wedstrijden.

Voordelen BJJ Delft

  • Spelenderwijs ontdekken
  • Veilige leeromgeving
  • Goede sfeer
  • Wedstrijden en recreatief

Neem contact op of kom langs voor 2 gratis, vrijblijvende proeflessen!